szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Videochatekhez tervezett táblagéppel állt elő a karanténidőszak királya, a Zoom. Amire persze nem csak emiatt emlékezhetünk.

A saját platformja által biztosított videokonferenciákhoz használható táblagépet tervezett a Zoom és a DTEN nevű cég. A 27 colos, gyakorlatilag képernyőből álló eszköz érdekessége, hogy három kamera és nyolc mikrofon is került bele a zavartalan hang-, illetve képminőség érdekében.

A tablet felhasználói felületét a lehető legegyszerűbbre szabta a gyártó, hogy a hívások minél gyorsabban létrejöhessenek. A készüléken a Zoom előre telepített változata is megtalálható. A hardver minden mást nézve egyébként egy rendes táblagép. Attól tehát, hogy dedikált konferenciahívóról van szó, ugyanúgy lehet rajta filmet nézni, netezni, illetve játszani is.

A Zoom from Home program keretében készült eszközt 599 dolláros áron, vagyis kb. 185 ezer forintért tervezni árulni a cég. Az első darabok augusztusban kerülnek a boltok polcaira.

A Zoom a koronavírus-járvány miatt jött karanténidőszak nagy nyertese volt: nagyon sokan ezt az alkalmazást használták, hogy ügyfeleikkel és kollégáikkal tartani tudják a kapcsolatot, amíg otthonról dolgoztak. Ekkor derült ki, hogy a Zoom közel sem olyan biztonságos, mint azt a cég kezdetben állította. A szoftvert ezért több helyen is betiltották.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így lett az aranybefektetés mindenkié

Így lett az aranybefektetés mindenkié

Ha valaki rákeres önre a Google-ben: névjegykártyákat vezet be a Google

Ha valaki rákeres önre a Google-ben: névjegykártyákat vezet be a Google

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség