szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint legalább nyolc olyan felhasználó van, akinek személyes üzeneteihez is hozzáférhettek a hackerek.

Története eddigi legnagyobb hackertámadását szenvedte el a múlt hét folyamán a Twitter. Az ismeretlen hackerek – már ha többen voltak – több, milliós követővel rendelkező felhasználó fiókjához is hozzáfértek, a nevükben pedig olyan bejegyzést tettek közzé, amelyben pénzt kértek a követőktől.

A több szempontból is furcsa ügyben az FBI is nyomoz, a Twitter szerint pedig 130 fiókot próbáltak meg feltörni a támadókDonald Trumpéhoz azonban nem nyúltak. A legnagyobb kérdés azonban az volt: amellett, hogy bejegyzéseket tettek közzé a hackerek, vajon más információhoz is hozzáfértek-e?

A jelek szerint igen.

A Twitter egy hosszú blogbejegyzésben azt közölte, az általuk lefolytatott vizsgálat alapján úgy tűnik, a támadók akár 8 felhasználó személyes üzeneteihez is hozzáférhettek. A fejlesztők úgy találták, a hackerek ezekben az esetekben megpróbálták a Twitter adataid menüponton belül letölteni a fiókelőzményeket, amelyek a felhasználó privát üzenetváltásait is tartalmazza.

A Twitter szerint ugyanakkor jó hír, hogy a nyolc felhasználó közül egyik sem volt ellenőrzött státuszú, vagyis nem a legfontosabb személyek – mint Joe Biden, Barack Obama vagy Bill Gates – beszélgetéseihez fértek hozzá.

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy kisebb lenne az okozott kár. Függetlenül attól, hogy mennyire magas státuszú felhasználó adatait lopták el, már önmagában igen ijesztő, hogy a privát üzenetekbe is könnyen beleolvashatnak a hackerek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés

Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés