szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jack Dorsey Twitter-társalapító és vezérigazgató szerint helyesen döntöttek, amikor elvették a leköszönő elnök fiókját. Ez ugyanakkor veszélyes lépés is volt – fogalmazott.

Nem ünnepli Donald Trump leköszönő elnök kitiltását és büszkeséget sem érez, amiért befagyasztották a republikánus vezető Twitter-csatornáját – közölte Jack Dorsey, a mikroblog első embere.

A Twitter társalapítója úgy vélte: a sorozatos szabályszegések miatt helyes döntés volt Trump kitiltása, ez ugyanakkor veszélyes is szerinte, mert az intézkedés tönkreteheti a nyilvános vitát, emellett precedenst és megosztottságot teremthet.

Dorsey hangsúlyozta azt is, hogy az elnök profiljának törlése részben a Twitter kudarca is. Ezt azzal magyarázta, hogy ha a szolgáltatás megfelelő mederben tartotta volna a beszélgetéseket, úgy talán nem tiltják ki Trumpot.

A leköszönő amerikai elnök azóta nem használhatja a főbb közösségi oldalakat, hogy a washingtoni Capitoliumnál véres összecsapások zajlottak, a tömeget pedig maga Trump is tüzelte a mikroblogon közzétett bejegyzéseivel. Dorsey utóbbi miatt helyesnek érzi a tiltást, mert az emberek fizikai épségének megóvása szerinte nem lehet kérdés tárgya.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Messze nem Trumpé volt az USA történetének legbotrányosabb elnökválasztása

Messze nem Trumpé volt az USA történetének legbotrányosabb elnökválasztása

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak