szerző:
techline.hu

Melyikünk ne álmodozna a kényelemesebb házimunkáról, s ha ez a tetejében még energiaspórolással is jár, az már maga...

Melyikünk ne álmodozna a kényelemesebb házimunkáról, s ha ez a tetejében még energiaspórolással is jár, az már maga volna a tökély. Nos, ebbe az irányba ment el az LG a tegnap véget ért CES 2012-n újgenerációs „okos” háztartási készülékeivel. Az újítások között szerepelt az LG saját fejlesztésű, megújult Smart ThinQ technológiája, valamint a háztartások számára egyedi energiagazdálkodást elősegítő HeMS rendszer.

Az LG továbbfejlesztett Smart ThinQ technológiája személyre szabott kényelemet és rugalmassággal szabályozható áramfogyasztást kínál. A Smart technológiák középpontjában álló Smart Manager egy átfogó élelmiszerkezelési rendszert ajánl a felhasználóknak. A Smart Manager funkcióval a hűtőszekrény LCD kijelzőjén (vagy akár okostelefonon keresztül) ellenőrizhetjük a hűtőben található élelmiszerek helyét és lejárati idejét. A Smart Diagnosis funkció lehetővé teszi a háztartási készülékek meghibásodása, vagy helytelen működése esetén a kényelmes és gyors hibafelismerést és elhárítást.

A Smart Access funkción keresztül ellenőrizhetjük háztartási készülékeink üzemi állapotát, míg a Smart Adapttal letölthetjük a legújabb programokat és szoftvereket, hogy új készülék vásárlása nélkül is használhassuk az LG legújabb fejlesztéseit. Ugyancsak figyelmet érdemel a Smart Grid funkció, amely lehetővé teszi a különböző háztartási munkák minél energiatakarékosabb ütemezését.

 A rendszer figyeli a közműszolgáltatók időszakonként eltérő díjszabását, és úgy tervezi, hogy a hűtő vagy a mosógép a legkedvezőbb idősávban működjön (ehhez persze arra is szükség van, hogy a Smart Grid funkciót a közműszolgáltatók is bevezessék).

Az LG a Smart technológia területén szerzett versenyelőnyének birtokában létrehozott egy átfogó, ezidáig egyedülálló innovatív otthoni hálózatot, a HeMS rendszert, amelyet szintén az idei CES-en ismerhetett meg a nagyközönség. A HeMS rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okostelefonjukon vagy számítógépükön keresztül hozzáférjenek a háztartási készülékek áramfogyasztási adataihoz. A vásárlók óránkénti, napi, havi, vagy akár éves bontásban is ellenőrizhetik áramfogyasztásukat és az ehhez kapcsolódó költségeket. Szükség esetén úgy módosíthatják a felhasználási szokásaikat, hogy az áramfogyasztás és a villanyszámla összege csökkenjen.

Ugyancsak a CES-en rántotta le a leplet az LG legújabb Smart termékeiről: hűtőszekrény, mosógép, sütő és robotporszívó. Az intelligens hűtőszekrényben és a mosógépben ölt testet a vállalat legfejlettebb Smart technológiája. Az LG legfőbb szabadalmazott technológiái — Linear Compressor, Inverter Direct Drive, Infrared Grill és KOMPRESSOR — fokozzák a teljesítményt, hosszabb élettartamot biztosítanak és maximalizálják az LG háztartási készülékek energiahatékonyságát.

A látogatók első ízben tekinthették meg az LG díjnyertes, nagy tárolókapacitású, gyorshűtő funkcióval ellátott franciaajtós hűtőszekrényét. Az italok számára kialakított rekesz kevesebb, mint 5 perc alatt képes lehűteni egy 0,33-as sört vagy üdítőt, így a váratlanul betoppanó vendégeket is jéghideg üdítővel lehet megkínálni.

Az LG bemutatta még az ultragyors, megnövelt kapacitású, elöltöltős mosógépét, valamint az egyedülálló, Infrared Grill technológiát alkalmazó sütőjét is. Szintén a kiállításon tekinthető meg az LG mosogatógépe, amely a hatékonyság mellett a gazdaságos vízhasználat terén is jeleskedik a TrueSteam technológiának köszönhetően.

Az LG HOM-BOT névre keresztelt robotporszívója a lakás könnyed és kényelmes automatikus tisztántartásáról gondoskodik. Az intelligens navigációt használó Dual Eye Mapping (kétszeres feltérképezés) funkció révén a készülék gyorsan és hatékonyan végzi a takarítást, miközben mindössze 3,5 hüvelykes (8,9 cm) magassága és 50 dB-es zajszintje lehetővé teszi, hogy a fogyasztók saját teendőikre figyeljenek, amíg a robotporszívó teszi a dolgát. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

41 éve egy magyar családé ez a gyönyörű Wartburg, ami most eladó

41 éve egy magyar családé ez a gyönyörű Wartburg, ami most eladó

A szombati tüntetésen megsérült MSZP-alelnök elmondta, mi történt

A szombati tüntetésen megsérült MSZP-alelnök elmondta, mi történt

Orbán Viktor megmutatta az adventi koszorújukat (fotó)

Orbán Viktor megmutatta az adventi koszorújukat (fotó)

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

A párizsi tüntetők tíz százalékát vették őrizetbe a rendőrök

A párizsi tüntetők tíz százalékát vették őrizetbe a rendőrök