szerző:
-W-

Az államérdek a haverok érdeke, a dinnyekartell pedig természetesen a dinnyeimportőr haver bulija.

Lecsapott a kormány a dinnyemaffiára, amely olyan aljas módszerekkel élt, hogy külföldről hozta be az olcsóbb dinnyét, meg még a termelőktől is áron alul vásárolt, miáltal a boltokban is már száz forint alatt volt kilója, és minden proligyerek dinnyét szopogathatott. Jó, hogy nem a Margitszigeten akarnak mindjárt üdülni, tiszta egy Tanácsköztársaság.

Az eredeti duma az volt, hogy mindez a dinnyetermelőkért történik, sok ezer szorgos magyar törp menne tönkre, ha Budai Gyula nem razziázna a nagybani piacon, szóval ez az egész nemzet érdeke. Nem kétséges, hogy még mindig van egy maréknyi szivacsagyú békemenetes birka, aki ezt elsőre el is hitte.

Most viszont már nekik sincs hova bújni. Ha ez a kormány a dinnyeimport ellen száll síkra, akkor teljesen egyértelmű, hogy valamelyik csicskájuk dinnyeimportban utazik, és egyszerűen csak le akarja nyomni a versenytársait. Külföldről hoz be dinnyét és áron alul vásárol fel, viszont szeretné, ha ez az ő kizárólagos joga lenne. Kartelleztünk, na és? Mit tud bárki csinálni a minisztériummal és a kormánnyal? Nos, Gyulus, az attól függ, hogy hányan hiszik el a süket dumát arról, hogy ez az államérdek, amikor név szerint ismert a csicska, akinek a kedvéért törvényt sértesz.

A plázastop a kereskedő haverokat, az építkezések a főszponzort, a kitüntetések a rockzenész talpnyalókat szolgálják. Igen, ez ennyire egyszerű. Tök fölösleges elméleteket alkotni nemzeti szuverenitásról meg a Nyugat hanyatlásáról; a magyarázat mindig kéznél van. Az ellenségkép abból áll elő, hogy valamilyen vadászterületre szemet vetett egy csicska, és nincs kedve jobban dolgozni, hanem szól inkább a verőember haverjainak, azok meg hozzák a kétharmadot. Az igaz, hogy drágább lett a dinnye, de legalább kövérebb a csicskahaver.

Már csak az a kérdés, mire lesz elég a csicskák szavazata.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!