szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Ma szabadult Zuschlag János, hat év után. Tetszeni fog neki a rendszer: itt simán megúszta volna.

Ma szabadult a börtönből Zuschlag János. Hat évet ült. 2007-ben, szocialista kormányzat alatt vonult börtönbe, 72 millió forintot kértek számon rajta, ebből 50 milliót visszafizetett. 22 millió forintos korrupcióért járt tehát hat év a maffiabaloldal kormányzása idején.

Zuschlag természetesen kishal volt, aprócska fogaskerék az országos mutyiban, de akkor mégis úgy mentek a dolgok, hogy ha egyszer az ügy kipattan, akkor valakinek el kell vinnie a balhét.

Nagyot fog csodálkozni Zuschlag János, ha belepislog az új világba, ami ideépült, míg ő sitten volt. Nem viszi ma már senki a balhét sehova. És komoly ember nem foglalkozik olyan aprópénzekkel, mint ő.

Ma ötszázmilliárdos piacot lehet lenyúlni és szétosztani az új zuschlagoknak, de úgy, hogy amikor kiderül, hogy ez még a kétharmados buldózertörvénykezés keretein belül is bűncselekmény, akkor az ügyészség lógó nyelvvel rohan elsimítani. Úgy megy, mint egy hivatali visszaélés, úgy is hápog, mint egy hivatali visszaélés, mégsem az, hanem kacsa. Tudniillik fideszes nem kerülhet börtönbe akkor se, ha szinte maga jelentkezik oda.

És amikor felmerül a kérdés, hogy mégis személy szerint kik nyomták rá a pecsétet erre a mutyira, akkor a legfőbb tolvaj titkárnője, foglalkozását tekintve miniszter, vidáman közli, hogy az titok. Az is, hogy kik döntöttek, és hogy milyen alapon.

És ugyanígy lehet eljárni termőfölddel, takarékszövetkezettel, közadománnyal, civilszervezetek pénzeivel, bármivel, ami csillog. Gyurcsány és Bajnai kormányzása idején sorra indultak Hagyó, Hunvald és Zuschlag perei, és nem volt elég menlevélnek, hogy ez a gengszter velünk van. Ilyen amatőr volt a maffiabaloldal.

Zuschlag János keserűen fogja észlelni, hogy ő az a fiú, aki rosszkor volt rossz helyen, és egészen kicsivel vétette el. Ma megbecsült katonája lehetne a Nemzeti Együttműködés Rendszerének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felhős, de csapadékmentes idő várható pénteken

Felhős, de csapadékmentes idő várható pénteken

Szlávik János: Az elhunytak száma nem csökken kellő mértékben

Szlávik János: Az elhunytak száma nem csökken kellő mértékben

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró