Tóta W. Árpád
Tóta W. Árpád

Ahogy Orbán Ráhel a mi kontónkra üzletel, az olyan túlzás, amit már az arabok is kezdenek unni.

"A magyar kormányszóvivő úgy magyarázta a félreértést, hogy a bahreini fél úgynevezett keleties túlzással élt. Lódított, mert ilyenek ezek az arabok. Tudta? Hát persze, másról se szól itt az élet évek óta, mint a huncut szerecsenekről. Pedig ennél sokkal valószínűbb, hogy a bahreini kormány sajtósai teljesen jóhiszeműen jártak el, és az Orbán-család él egy ideje keleties túlzásokkal."

(...)

"Amikor a szaúdi király lánya ugrik át a szomszéd sejkségekbe, akkor ő is nyilván az államot képviseli, és ugyanilyen nyilvánvalóan a család gazdagodását. Hiszen az állam a király maga; ilyen az abszolutizmus. Ez ott nem számít keleties túlzásnak, így működik a társadalmak egy része, és felismerik az ilyesmit. A királyfik és hercegnők úgy köthetnek üzletet, hogy a partner biztos lehet abban, az állam a maga eszközeivel garanciát vállal. Igen, a magánbizniszeikért is. Legyen az letelepedési kötvény vagy energiahordozó."

(...)

"Apáik megnyerték legalább a választást, vagy egy-egy mandátumot. Nekik versengés és harc volt az élet. Ennek során megismerték az embereket, és tisztában voltak azzal, hogy az urizálás visszatetszést kelt. Volt, aki ennek ellenére vállalta, de a gyermekeik lesznek azok, akik már nem mérik fel, mennyire undorítóak a kiváltságaik."

"Ceausescut és Szaddámot is tömegek gyűlölték, de azt nem mondhatták, hogy munka nélkül szerezték a vagyonukat. Nicu Ceausescut és Kuszaj Husszeint viszont semmi másról nem ismerték, mint a luxuséletükről és a sérthetetlenségükről. A gyűlölethez megvetés társult, és apáik rendszerét elsöpörte a történelem, mielőtt dinasztikussá váltak volna."

 

A teljes cikk a nyomtatott HVG-ben olvasható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csökkenie kéne most a benzinárnak, mondjuk miért

Csökkenie kéne most a benzinárnak, mondjuk miért

76 logóból csináltak új betűtípust – felismeri az összeset?

76 logóból csináltak új betűtípust – felismeri az összeset?

Gond volt egy Rómába tartó Wizz Air géppel

Gond volt egy Rómába tartó Wizz Air géppel

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Óriási disznó csatangolt a kaliforniai város utcáin, a rendőrök zseniálisan reagáltak

Óriási disznó csatangolt a kaliforniai város utcáin, a rendőrök zseniálisan reagáltak