Tetszett a cikk?

Szerbia északi részén folytatódik a gazdák útelzáró demonstrációja; azt követelik, hogy az állam enyhítse súlyos aszálykáraikat. Tizenötezer ezer utas rekedt a tüntetés miatt a magyar határ közelében autójában, a feltorlódott kocsisor 20 kilométeres. A gazdák azzal fenyegetőznek, blokádjukat a követeléseik teljesítéséig folytatják.

A rendkívül száraz időjárás miatt Szerbia több részén a termés 40 százalékkal kevesebb, mint más években. A kormány már anyagi segítséget ígért, de azt eddig nem teljesítette. A szerb kormányfő-helyettes tárgyalni próbált a tüntetőkkel, akik azzal fenyegetőznek, hogy blokádjukat minden nap, reggel 6 órától este 8-ig fenntartják mindaddig, amíg követeléseiket nem teljesítik.
A rendőrség nem avatkozott be, a megrekedt utasok számára vizesautókat küldtek a helyszínre. A Szerbia felé utazók csak a hercegszántói és a röszkei határátkelőn tudják elhagyni az országot a szerb gazdademonstráció miatt - tudatta a határőrség pénteken. Nyitva van a tompai és a bácsalmási határátkelő is, de a szerb gazdák nemcsak a műutakat zárták le, hanem a kerülőként használt földutakat is - mondta a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság szóvivője.
A határőrség és a rendőrség úgynevezett ellenőrző, átengedő pontokat állított fel az 53-as és 54-es főutak kereszteződésénél és az 53-as főúton, a kelebiai és csikériai műút kereszteződésénél. Mindkét helyen Hercegszántó és Röszke felé irányítják a kiutazókat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt

Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt

Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét