Tetszett a cikk?

Európa szegényei számára biztosítani kell a szebb jövő reményét, el kell vetni a halál kultúráját, helyette az "élet evangéliumát" kell hirdetni - mondta vasárnapi Úrangyala imádságában II. János Pál, aki castelgandolfói rezidenciáján az esőért is könyörgött.

A pápa Európa szegényei közé sorolta a munkanélkülieket, a betegeket, a sorsukra hagyott, tehetetlen öregeket, a hajléktalanokat, a társadalom peremére szorult bevándorlókat és a menekülteket. Vissza kell adni számukra a reményt, hogy hittel tekinthessenek a jövőbe - vélte a katolikus egyházfő. Külön szólt a szentatya a házasság és a család értékeiről, megállapítva, hogy a fiatal nemzedékeket az "élet evangéliumára" kell tanítani, elutasítva a "halál kultúráját". Csak így építhető fel egy igazságosabb, szolidárisabb világrend, amely tiszteletben tartja az emberi méltóságot - fűzte hozzá.
A pápa a földrészt immár hetek óta sújtó szárazságra és az elviselhetetlen hőségre utalva imádságra buzdította a híveket, hogy érkezzék meg végre az enyhet adó, frissítő eső. II. János Pál élesen elítélte a gyújtogatókat, akik cselekedetükkel veszélyeztetik az embereket és a természetet. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Rengeteg új fotó érkezett a Marsról, a Perseverance küldte őket

Rengeteg új fotó érkezett a Marsról, a Perseverance küldte őket

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban