Tetszett a cikk?

Legkevesebb 32 halálos áldozata és 139 sebesültje van annak a tűzvésznek, amely hétfő hajnalban keletkezett egy moszkvai kollégiumban. Az eset kapcsán a kollégium vezetői három diákot keresnek, akik röviddel a tűz kitörése előtt futva távoztak az épületből.

A lángok a Patrice Lumumba nevét viselő Népek Barátsága Egyetem ötszintes diákszállójában csaptak fel. A hajnali órákig mintegy 200 személyt mentettek ki, illetve menekült ki az épületből. Többen akkor szenvedtek töréses sebesüléseket, amikor a lángok elől menekülve az ablakokon keresztül ugrottak ki.A tűzvész keletkezésének okát még vizsgálják, s a szakértők nem zárják ki a gyújtogatás lehetőségét sem. Vlagyimir Filippov orosz oktatási miniszter szerint keresnek három, a kollégium első emeletén lakó afrikai diákot, akiket pár perccel a lángok felcsapása előtt kifutni láttak az épületből, s pillanatnyilag nem tudni, hol vannak.Az egykori kongói forradalmárról elnevezett oktatási intézményt a hatvanas évek elején alapították. Az egyetemen hagyományosan az úgynevezett harmadik világból származó diákok tanulnak. Az illetékesek közlése szerint 106 országból 280 diák lakott a kollégiumban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerbiában is tesztelik az orosz vakcinákat

Szerbiában is tesztelik az orosz vakcinákat

Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma