Tetszett a cikk?

Az elmúlt napokban bekövetkezett áradások és földcsuszamlások nyomán a Fülöp-szigetek Leyte tartományt katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították; a tartományban eddig 106-an haltak meg, 103 ember eltűnt.

A tartományt repülőgépek látják el élelemmel, gyógyszerrel és más, a mentéshez szükséges eszközökkel. A Leyte szomszédságában lévő Mindanao sziget északi csücskén további 27-en vesztették életüket. Az Egyesült Államok is részt vesz a mentési munkálatokban: kedden két amerikai C-130 szállító repülőgép érkezik a szigetországba. Tízezer embert ideiglenes szállásokon helyeztek el. Egyelőre még bizonytalan a vasárnap eltűnt komphajó utasainak sorsa is, akik közül egy panamai teherhajó húsz embert még vasárnap kimentett a tengerből, de nem tudni, mi történt a többi 48 utassal és a hétfőnyi legénységgel. Eduardo Ermita védelmi miniszter, aki egyben a katasztrófahelyzetek felelőse is, kedden közölte: fontolóra vette az eltűntek utáni keresés felfüggesztését.A katasztrófa sújtotta övezetek közel vannak ahhoz a területhez, ahol 1991-ben tájfun okozta áradásokban ötezren haltak meg. A mostani halálos végű földcsuszamlások után ismét felmerült a kérdés, hogy a helyi hatóságok miért nem fékezték meg a terület hegyein az illegális fakivágást és letelepedést.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről

Az adventi forgalom miatt nem mehetnek vasárnap az utakra a kamionok

Az adventi forgalom miatt nem mehetnek vasárnap az utakra a kamionok