Tetszett a cikk?

Egy nappal a tel-avivi öngyilkos merénylet után izraeli katonák lerombolták a tettes ciszjordániai házát. Közben az Iszlám Dzsihád palesztin radikális szervezet újabb "fájdalmas csapással" fenyegette meg Izraelt.

A katonák pénteken reggel hatoltak be a Náblusz mellett fekvő Beit Furik faluba, és robbantással romba döntötték a 18 éves elkövető családi házát. A tel-avivi külvárosi buszmegállóban csütörtökön végrehajtott öngyilkos robbantásos merénylet - a tettest is beleértve - öt ember életét oltotta ki, tíz további személy megsebesült.Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter pénteken reggel bejelentette: találkozóra hívta össze az ország magas rangú katonai és titkosszolgálati vezetőit, hogy a tel-avivi merényletre válaszul adandó, lehetséges megtorló csapásokról tanácskozzanak.Ugyanakkor az Iszlám Dzsihád palesztin radikális szervezet "fájdalmas csapással" fenyegette pénteken Izraelt. Az al-Kudsz Brigádok, az Iszlám Dzsihád katonai szárnya közleményében kijelentette, hogy a szervezet visszavág Izraelnek az előző napi gázai légitámadásért, amelynek következtében a mozgalom két aktivistája és három palesztin civil is életét vesztette.Az ellenségeskedések újabb fellángolása ellenére Móse Jaalon altábornagy, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke bizakodóan nyilatkozott az izraeli-palesztin tűzszünet lehetőségéről. Szerinte heteken belül megszülethet a megállapodás, s 2004 "a legcsendesebb, legnyugalmasabb esztendő" lehet a harcok több mint három évvel ezelőtti kirobbanása óta. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe

A rendőrség cáfolja az apa sztoriját a bokorban talált csecsemőről

A rendőrség cáfolja az apa sztoriját a bokorban talált csecsemőről