Tetszett a cikk?

Eddig 21 ezer holttestet emeltek ki a romok alól, de a hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma elérheti a 40 ezret is.

Folytatták a mentőalakulatok hétfőn a délkelet-iráni Bám városban a pusztító földrengés túlélői utáni kutatást. Az ENSZ egy képviselője, aki a keresési munkálatokat hangolja össze, azt mondta, hogy hétfő estig mindenképpen folytatják a kutatást, azután döntenek arról, hogy van-e még értelme az akciók folytatásának. A hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma elérheti a 40 ezret is. (Eddig 21 ezer holttestet emeltek ki a romok alól.)



A mentési munkálatokat fosztogatók is hátráltatják. Az iráni biztonsági erők ezért lezárták hétfőn a Bám városba vezető utakat, és megerősített ellenőrzést vezettek be. A hatóságok azt tervezik, hogy még hétfőn vesztegzár alá helyezik Bámot, mert járványok kitörésétől tartanak.



Az iráni mentőalakulatok mellett közel 600 külföldi szakember is tevékenykedik a földrengés sújtotta területen. A Magyar Speciális Mentők héttagú csapata is megérkezett hétfőn Teheránba, hogy részt vegyen a mentésben. Hideg, eső és utórengések is nehezítik a mentők munkáját. A segélyadományok elosztásánál az erősebbek érvényesítik érdekeiket. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai

Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai

Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

Olyan műkezet tervezett gyerekeknek egy afrikai cég, amely együtt nő használójával

Olyan műkezet tervezett gyerekeknek egy afrikai cég, amely együtt nő használójával