Tetszett a cikk?

Szaddám Huszein volt iraki diktátor elismerte, hogy hatalmának megdöntése előtt dollármilliárdokat helyezett el külföldi bankszámlákon, és megnevezte a pénz kimenekítésével megbízott személyeket is.

A volt elnök fogvatartóinak szolgáltatott értékes információkról az iraki kormányzótanács egyik tagja számolt be. Ijád al-Alavi nyilatkozata az as-Sark al-Auszat, valamint az al-Haját című, londoni központú arab nyelvű lapok hétfői számában jelent meg. Ijád al-Alavi szerint Szaddám Huszein összesen mintegy 40 milliárd dollárt helyezett el Svájcban, Németországban, Japánban és több más országban.Mint mondta, a hatalmától megfosztott elnök információkkal szolgált arról is, hol találhatók a koalíciós erők elleni támadásokat végrehajtó felkelők fegyver- és lőszerraktárai. Ijád al-Alavi hozzátette, hogy a vizsgálódások középpontjában most az áll, hogy a volt diktátort milyen kapcsolatok fűzik terrorista szervezetekhez, és mi lett a sorsa az Irakon kívüli elemek számára kifizetett pénznek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány

3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány