Tetszett a cikk?

A Perzsa-öbölbeli Bahrein államból indított show óriási felháborodást váltott ki, mert a nézők erkölcstelennek ítélték a hat férfi és hat nő együttélését a villában anélkül, hogy házasok lennének.

A műsor közvetítését februárban kezdték egy tengerparti villából el-Muharrak szigetén, ahol a - különböző arab etnikai csoportokhoz tartozó - fiúk és a lányok külön helyiségeket használnak, de a nappaliban, a konyhában és a kertben szabadon találkozhatnak egymással, így próbálva ki, mennyire tudnak együtt élni. A nézők szavazatai döntik el, ki nyeri a sorozatot.A hét végén mintegy ezer iszlámista tiltakozott el-Manámában a sorozat ellen, s ennek hatására hétfőn felfüggesztette a közvetítést az MBC2 tévétársaság. Az arab hagyományok szigorú határokat vonnak a nőtlen férfiak és hajadon nők közé, ám ezeket a televízió kevéssé vette figyelembe.Az első Big Brother-sorozat Hollandiában készült, azután terjedt el Nagy-Britanniában, majd az Egyesült Államokban. Az arab országokban - az ehhez kissé hasonló, de csak nőket mutató, most véget ért párkereső műsort nem számítva - ez volt az első ilyen próbálkozás. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Eltűnő fotók jönnek a WhatsAppra

Eltűnő fotók jönnek a WhatsAppra