Tetszett a cikk?

A délszláv köztársaságban négy jelölt közül választhatják meg a februárban repülőszerencsétlenségben elhunyt Borisz Trajkovszki utódját. Az 1,7 millió polgár este hét óráig szavazhat.

Az elnöki tisztségért Branko Crvenkovszki jelenlegi miniszterelnök, Szaszko Kedev, a szláv többségi ellenzék jelöltje és Gzim Ostreni, a kormánypárti albán kisebbség jelöltje mellett az ellenzéki albán politikai erők részéről Zidi Xhelil szállt versenybe. A választásokon háromszáz külföldi megfigyelő van jelen. Az első eredményekre már az esti órákban számítani lehet.Megfigyelők szerint április 28-án második fordulót tartanak a két legtöbb szavazatot szerző jelölt részvételével - várhatóan Branko Crvenkovszki és Szaszko Kedev végez az élen.Borisz Trajkovszkit 1999-ben választották Macedónia elnökévé, és mandátuma kilenc hónap múlva járt volna le.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!