Tetszett a cikk?

Kivonják Irakból a spanyol csapatokat, ha június 30-ig "az ENSZ nem veszi át az országban a politikai ellenőrzést és katonai irányítást" – jelentette ki a leendő spanyol kormányfő.

"Határidőt szabtam meg, június 30-át" – közölte a kormányfőjelölt a kormányprogramról folyó parlamenti vitában. Zapatero korábban kijelentette, hogy állja a szavát a spanyol csapatok Irakból történő kivonására vonatkozó választási ígéretét illetően.Az Egyesült Baloldal (IU) pártszövetség vezetőjének, Gaspar Llamazaresnek a kérdésére válaszolva, aki a spanyol katonák "már másnapi" visszatérését szorgalmazta, José Luis Rodríguez Zapatero kijelentette: "Választási kötelezettségvállalásom szilárd, az állampolgárok akarata világos, s meggyőződésem, hogy ami ott történik, annak semmi köze egy biztonsági küldetéshez".A spanyol képviselőház várhatóan pénteken szavaz a kormányprogramról és a miniszterelnök személyéről.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!