Tetszett a cikk?

Ismét jelentős összecsapások szakították meg a tűzszünetet az amerikai ostromgyűrűbe vont Fallúdzsában. Meghalt tizenöt iraki, huszan megsebesültek.

Csütörtökön iraki lázadók kétszer is aknavetővel lőttek egy jordániai tábori kórházat Fallúdzsától keletre - közölte Brennan Byrne amerikai alezredes. Az amerikai katonák még szerdán titkos fegyverraktárat fedeztek fel, amelyben 200 rakétát és házi készítésű, pepsi-colás dobozokba rejtett robbanószerkezeteket találtak.Az éjszaka beálltával az amerikaiak aknavetőkkel támadták a Bagdadtól nyugatra fekvő szunnita város több negyedét. Akárcsak előző éjjel, az amerikai harci gépek ismét lőtték a felkelőknek a városban elfoglalt állásait, de a gerillák is megsemmisítettek egy amerikai páncélozott járművet.Nem szentségtelenítjük meg a mecsetet, de folyik a tisztogatás - mondta az alezredes. Fallúdzsa második legnagyobb mecsetét, a Hadret Mohammedíját csütörtökön bombázták az amerikai erők, lerombolva a minaret csúcsát és az egyházi iskola épületét. Az amerikai katonai parancsnokság korábban figyelmeztetett: nem kíméli a mecseteket, ha a lázadók onnan támadnak az amerikai katonákra.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!