Tetszett a cikk?

Népirtásnak minősül a szrebrenicai vérengzés - erősítette meg hétfőn a jugoszláviai háborús bűnök ügyében ítélkező hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) fellebbviteli bírósága.

A boszniai Szrebrenicában 1995-ben több ezer bosnyák férfi szerbek által elkövetett lemészárlása népirtásnak minősül, s ezt a bírák egyhangú határozattal erősítették meg– mondta Theodor Meron, a hágai törvényszék amerikai bírája.A testület Radiszlav Krsztics szerb tábornok ügyében hozott ítéletet. A szerb csapatokat Krsztics irányította, akit 2001-ben első fokú ítélettel népirtás, valamint háborús és emberiség elleni bűntettek miatt 46 év börtönre ítélt a törvényszék. Az ítélet ellen a védelem és a vádhatóság is fellebbezett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!