Tetszett a cikk?

Aknavető-támadás érte hétfőn este azt az iraki Hillában található tábort, ahol a többnemzetiségű hadosztály tagjaként a magyar kontingens katonái is állomásoznak; személyi sérülés azonban nem történt.

A magyar szállítókontingens katonáinak táborhelyéül is szolgáló hillai bázison iraki idő szerint 21.50 órakor három aknavető gránát robbant fel: az egyik a kerítés mellett, a másik kettő pedig a technikai eszközök tárolásául szolgáló telephelyen lépett működésbe. A tábor parancsnoka a katonák személyi biztonságának fokozására azonnal intézkedett.A magyarok szálláshelyéül is szolgáló tábort legutóbb február 18-án érte támadás: két teherautó nekihajtott a tábort övező védműveknek. A támadók az első teherautóval a védműveken akartak rést nyitni, hogy aztán a másik jármű be tudjon jutni a táborba, ez azonban nem sikerült, s mindkét teherautó felrobbant. A merénylet következtében a magyar zászlóalj épületeinek ablakai kitörtek, s a szilánkok megsebesítettek tíz magyar katonát.Tavaly októberben pokolgép robbant fel a tábor közelében, szeptemberben pedig három aknagránátot lőttek ki a támaszpontra, de egyik esetben sem történt személyi sérülés. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!