Tetszett a cikk?

Az Európai Unió kész segítséget nyújtani Izraelnek a Gázai övezetből való kivonuláshoz és a biztonság megszilárdításához - mondta Washingtonban Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főbiztosa.

Az izraeli kivonulás nem okozhat kárt semmilyen megvitatott egyezségnek – mondta Solana, aki reményét fejezte ki, hogy a közel-keleti kvartett jövő hónapban tartandó tanácskozásán gyors békekezdeményezések születnek. Solana szerint a palesztin területek végső státusáról, és a nemzetközi útitervről folyó tárgyalásoknak ki kell egészülniük az izraeli kivonulással – írja MTI.Washington elkötelezett egy palesztin állam létrehozása mellett. Ahhoz, hogy izraeli telepek maradjanak Ciszjordániában, a palesztinok jóváhagyására is szükség lesz – jelentette ki Colin Powell, a Solanával tárgyaló amerikai külügyminiszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!