Tetszett a cikk?

A törvényszéket egyelőre hét bíró és négy ügyész alkotja, vezetője az Egyesült Államokban jogot tanult Szálem Csalabi lett.

Az iraki vezetők döntése alapján létrehozott testület az elűzött diktátor és híveinek ügyében ítélkezik majd. Szaddám Huszeint decemberi elfogása óta amerikai fogságban tartják Bagdad közelében. Perének időpontját még nem tűzték ki, de Washington már többször hangoztatta, hogy azt tartja helyesnek, ha iraki bírák ítélkeznének fölötte.A Szaddám elleni vádakat még nem állították össze. Mióta rendszere összeomlott, tömegsírokban 300 ezer holttestet találtak, és minden bizonnyal felelnie kell azért is, hogy hadserege az Irán elleni háborúban és az iraki kurd felkelés alatt vegyi fegyvereket használt.A törvényszék a jövő év végéig 75 millió dolláros költségvetéssel rendelkezik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!