A ma délelőtti megmozduláson ezer tüntető vett részt a török nagyvárosban, egy kilométerre a NATO-tagországok vezetőinek tanácskozásától.

A tüntetők számos kirakatot is bezúztak, miután a rendőrség megakadályozta, hogy a felvonulók a közeli Taksim térre, Isztambul legfőbb terére vonuljanak.A tüntetők a rendőrség előző napi erőteljes fellépése ellen is tiltakoznak. A délutánra lecsendesült összecsapásokban hétfőn 26 rendőr és 20 civil sérült meg, a rendfenntartó erők több tucat embert őrizetbe vettek.Karzai üdvözli a NATO afganisztáni missziójának kiterjesztéséről szóló döntéstHamid Karzai a NATO-csúcson hozott döntések gyors megvalósítását, azaz az elhatározott csapaterősítések mielőbbi végrehajtását kérte kedden a katonai szövetség tagállamaitól. Az afgán államfő az isztambuli NATO-csúcsértekezlet második napjának fontos eseményén, a 46 országot tömörítő Euroatlanti Partnerségi Tanács ülésén beszélt.Mint mondta, nagyon köszöni az előző nap született határozatokat, azt, hogy Afganisztánban újabb vidéki újjáépítési csoportokat hoznak létre, ezzel kiterjesztve a NATO vezette biztonsági erő, az ISAF fennhatóságát egyes vidéki körzetekre, s hogy a szeptemberre tervezett választások biztosítására csapaterősítéseket küldenek. Ugyanakkor közölte: minél előbb szükség van a biztonsági helyzet javítására, "most, nem pedig holnap". (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Trump szerint volt külügyminisztere kőbuta

Trump szerint volt külügyminisztere kőbuta

Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

Így néz ki Harry herceg és Meghan Markle karácsonyfája

Így néz ki Harry herceg és Meghan Markle karácsonyfája

Ebben az iskolában egy öleléssel kezdődnek az órák

Ebben az iskolában egy öleléssel kezdődnek az órák

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak