Tetszett a cikk?

Iraki ügyvédet jelölt ki az iraki törvényszék előtti perbeli képviseletre a Szaddám Huszein volt iraki elnök jogvédelmét ellátó nemzetközi jogászcsoport.

Szaddám Huszein felesége és három lánya húsz ügyvédből álló védői csapatot bízott meg a volt diktátor védelmével. "A jogászok egy iraki védőügyvédet jelöltek ki a perbeli képviseletre" - mondta Isszám Gazávi jordániai ügyvéd, a jogászcsoport tagja. A feladatra önként jelentkező húsz iraki ügyvédből választották ki a legalkalmasabbakat.A védőügyvédek legkésőbb pénteken már Irakban lesznek, s újságírók is elkísérik őket, mivel nemzetközi oltalom hiányában ez jelenti a legjobb garanciát személyes biztonságukra – tette hozzá Gazávi. "Ha Szaddám védőügyvédei Irakba teszik a lábukat, darabokra tépik őket" - fenyegetőzött Málek Dohán al-Haszan iraki igazságügy-miniszter.Az ammáni székhelyű nemzetközi jogászcsoport három képviselője hétfőn Líbiába utazott, hogy a védelem stratégiájáról tárgyaljanak. A képviselők találkoznak Aisa Moammer el-Kadhafi jogi professzorral - Moammer el-Kadhafi líbiai elnök lányával - is, aki korábban már közölte, maga is hajlandó részt venni a perben.A védelem ellátására időközben egy olyan egyiptomi ügyvéd is jelentkezett, aki korábban már több ízben pereskedett terrorizmussal vádolt személyek ügyében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!