Tetszett a cikk?

Bevallotta azonos neművel való kapcsolatát New Jersey állam kormányzója és bejelentette, kész lemondani tisztségéről. Eközben Anders Fogh Rasmussen liberális dán kormányfőt meleg díjjal tüntették ki.

A 47 éves demokrata párti James McGreevey több hírtelevízió által élőben közvetített beszédében második felesége és több munkatársa társaságában beismerte, hogy szexuális kapcsolatban állt egy férfivel és kamaszkora óta szenvedett nemi beállítottsága miatt.A katolikus vallású, kétgyermekes családapa kijelentette, hogy az ügy körülményei, valamint annak a családjára és a kormányzói tiszt ellátására gyakorolt esetleges hatása miatt úgy döntött, lemond kormányzói tisztségéről.A lemondás 2004. november 15-én, röviddel az elnökválasztás után lép hatályba. McGreevey 2002 januárjában lépett hivatalba, lemondása után helyettese lép a helyére.Eközben Anders Fogh Rasmussen liberális dán kormányfőnek a dán homoszexuálisok szövetségének "Az év lazaca" elnevezésű díját szombaton, a melegek évente szokásos örömünnepének és felvonulásának végeztével adják át.A Lazac-díjjal azokat a személyiségeket tünteti ki a dán homoszexuális mozgalom, akik "bátran szemben úsznak az árral". Rasmussen egy korábbi interjújában állást foglalt az azonos nemű párok templomi házasságkötési joga mellett. A kormányfő nagyon örül a kitüntetésnek és személyesen veszi át a díjat - jelezte a miniszterelnöki hivatal.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát