Tetszett a cikk?

Jacques Chirac francia köztársasági elnök erélyesen elítélte a gyújtogatást és teljes szolidaritásáról biztosította a franciaországi zsidó közösséget. A tűznek nincs áldozata.

A Párizs egyik keleti negyedében lévő szociális központot, amelyet a hatvanas években egy zsinagóga helyén alakítottak ki egy épület földszintjén, egyebek közt nincstelen hívők élelmezésére, vasárnap, hajnali 4 órakor gyújtották fel. A tüzet gyorsan sikerült eloltani, így az épületet nem kellett evakuálni.Felgyújtottak vasárnap hajnalban egy párizsi zsidó szociális központot, s a helyiségek falaira antiszemita feliratokat pingáltak. Bertrand Delanoé, Párizs polgármestere "beteg és veszélyes légkörről" beszélt a bűntett hírét véve, s megjegyezte, hogy mindez "különösen fájdalmas akkor, amikor Párizs (1944-es) felszabadulásának évfordulóját ünnepeljük". Jacques Chirac francia köztársasági elnök erélyesen elítélte a gyújtogatást és teljes szolidaritásáról biztosította a franciaországi zsidó közösséget.A párizsi ügyészség a bűnügyi rendőrséget bízta meg a nyomozással. A gyújtogatás az elmúlt időszakban Franciaországban egyre gyakoribb antiszemita akciók sorába illeszkedik.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

Harry herceg mégsem várta meg a királynő születésnapját

Harry herceg mégsem várta meg a királynő születésnapját