Dél Korea komolyan veszi az al-Kaida második emberének fenyegetését, és hadseregét készültségbe helyezte. Ugyanez a fenyegetés elhangzott Magyarország irányába is, ám Tóth András politikai államtitkár szerint „a nemzetbiztonsági szolgálatoknak nincs semmilyen adatuk arra vonatkozóan, hogy az ország terrorfenyegetettsége növekedett volna”. Zavahri üzenete arab vélemény szerint egy Amerika illetve szövetségesei elleni nagy támadás előjátéka lehet

Nyugaton élő arab elemzők azt találgatják, hogy Ajman az-Zavahri hangkazettán kiadott pénteki üzenete, amelyben szervezett ellenállásra szólította fel a muzulmán világot az inváziós "keresztesek" ellen, közöttük említve a magyar erőket is, vajon újabb nagyszabású terrorista támadás előjátéka-e. Oszama bin Laden jobbkeze a dubaji székhelyű al-Dzsazíra arab hírtelevízióban bejátszott üzenetében figyelmeztetett, nem szabad halogatni az ellenállás megszervezését. ("Nem szabad megvárnunk, hogy az amerikai, brit, francia, zsidó, dél-koreai, magyar vagy lengyel erők Egyiptom, az Arab-félsziget, Jemen és Algéria földjére lépjenek , kezdjük meg most az ellenállást.")A Londonban kiadott al-Kudsz al-Arabi arab napilap főszerkesztője, Abdel Bari Atvan úgy véli, Zavahri megelőző háború indítására buzdítja a fiatal muszlimokat. Egy másik londoni arab elemző, Jasszer asz-Szirri, az Iszlám Megfigyelő igazgatója szerint Zavahri felhívja az al-Kaida híveit, önállóan kezdeményezzék a hadműveleteket, válasszák meg a célpontokat, azaz, hozzanak lére az al-Kaida központtól független, regionális irányító szerveket, decentralizálják a hálózatot.Zavahiri pénteki üzenetét követően rendkívüli ülést tartott a délkoreai nemzetbiztonsági tanács , amelyben helyet kapnak a hírszerzés, a honvédelem, és a külügyek felelős irányítói. Elhatározták, hogy készültségbe helyezik a hadsereget, növelik az ellenőrzést a repülőtereken, kikötőkben, a kormányépületek körül, és más stratégiai pontokon. Dél Korea eredetileg 600 katonából álló csapattestet küldött Irakba, ezt most újabb 3000 katonával egészítette ki. Terroristák korábban kivégezték a tuszként fogvatartott Kim Szun-il tolmácsot, akinek kiszabadítása fejében a délkoreai csapatok Irakból történő kivonását követelték.Budapesten, az MTI megkereste Tóth Andrást, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkárt, aki közölte: „A nemzetbiztonsági szolgálatoknak nincs semmilyen adatuk arra vonatkozóan, hogy Magyarország terrorfenyegetettsége növekedett volna". A hvg.hu értesülései szerint a magyar biztonsági szervek egyelőre nem terveznek különleges védelmi intézkedéseket.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Magyar Nemzet: Ez lehet a vád Hasszán F. ellen

Magyar Nemzet: Ez lehet a vád Hasszán F. ellen

10 éve kihaltnak hitt növényt találtak Hawaiin

10 éve kihaltnak hitt növényt találtak Hawaiin

Változékony idő várható

Változékony idő várható

Miért mindig ugyanazt a márkát vásároljuk?

Miért mindig ugyanazt a márkát vásároljuk?

Az Iszlám Állam négy terroristájával végeztek szaúd-arábiai katonák

Az Iszlám Állam négy terroristájával végeztek szaúd-arábiai katonák

Harry Potter-kollekciót dob piacra a Vans

Harry Potter-kollekciót dob piacra a Vans