Tetszett a cikk?

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése aggódik a vajdasági népcsoportok közötti kapcsolatok romlása miatt. Felszólította a hatóságokat, hogy vizsgálják ki az etnikai indítékú incidenseket, és hozzák meg a szükséges szankciókat.

Egyebek között ezt tartalmazza az a határozattervezet, amelyet most hétfőn kezdődött őszi ülésszakán vitat meg a strasbourgi testület.A testület őszi ülésszakán egyebek között a csecsenföldi helyzetről, a terrorizmus leküzdésének lehetőségéről és a világgazdaság tendenciáiról tanácskoznak majd a résztvevők. A magyar szempontból legfontosabb napirendi pont az a vita lesz, amelyet a demokratikus intézmények szerbiai és montenegrói működéséről folytatnak a képviselők kedden.A vita alapjául szolgáló határozattervezet elismeri, hogy a Vajdaságban nő a magyar közösség tagjai elleni incidensek száma. Figyelmeztet, hogy a bonyolult történelmi körülmények, a politikai instabilitás és a szociális feltételek romlása közepette bármely etnikai jellegű incidens, még ha elszigetelt esetről van is szó, rendkívül súlyos következményekkel fenyeget. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!