Tetszett a cikk?

Vélhetően megtalálták Margaret Hassan elrabolt és kivégzett brit-iraki állampolgárságú túsz holttestét az iraki Falúdzsában - közölte John Howard ausztrál miniszterelnök.

Howard a canberrai parlament képviselői előtt kijelentette, hogy egy Falúdzsában megtalált holttest a jelek szerint azonos Margaret Hassan földi maradványaival, a nő kivégzéséről készült videofelvétel pedig a rendelkezésre álló információk szerint hiteles. Az ausztrál kormányfő részletekről nem beszélt, szóvivője pedig újságírók érdeklődésére annyit közölt, hogy nincs mit hozzátennie a miniszterelnöki nyilatkozathoz.Október 19-én rabolta el egy máig ismeretlen csoport az ír születésű, brit állampolgársággal is bíró Hassant, a Care International segélyszervezet bagdadi igazgatóját, aki iraki férjével 30 éve élt Irakban. Nagy feltűnést keltve, még Abu Muszab az-Zarkávi, az al-Kaida szervezetével kapcsolatban álló jordániai származású terrorista vezér is nyilvánosan követelte Margaret Hassan szabadon engedését.A túsz kivégzéséről videófelvételt tett közzé az al-Dzsazíra katari hírtelevízió. A felvételen az látszott, amint egy csuklyás férfi tarkón lövi a bekötött szemű áldozatot. A brit kormány kedden gyakorlatilag megerősítette a túsz halálát. A segélymunkás kivégzését világszerte elítélték. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

Kimutatták a koronavírus átterjedését egy várandós nő és magzata között

Kimutatták a koronavírus átterjedését egy várandós nő és magzata között

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt