szerző:
MTI

Thaiföldön több mint 700 turista vesztette életét, Srí Lankán mintegy 70 külföldi halt meg a vasárnap Dél- és Délkelet-Ázsiában pusztító szökőárban a még mindig csak ideiglenes adatok szerint. A legtöbb európai áldozat Németországból utazott a térségbe.

Németország: Joschka Fischer német külügyminiszter bejelentése szerint mintegy száz német halálos áldozata és sebesültje lehet a szökőárnak. Eddig négy német halottról tudnak Srí Lankán. A katasztrófa idején az érintett térségben mintegy 4000 német turista tartózkodott.

Svédország: Laila Freivalds svéd külügyminiszter közlése szerint hat halottat azonosítottak eddig svéd állampolgárként, mintegy 1500 svéd turistáról továbbra sincs hír. A katasztrófa sújtotta térségben becslések szerint 20-30 ezer svéd turista tartózkodott.

Nagy-Britannia: 18 brit vesztette életét, kilenc Thaiföldön, négy Srí Lankán, három a Maldív-szigeteken a hivatalos közlés szerint. A térségben mintegy 10 ezer brit turista tartózkodott.

Olaszország: hivatalos források szerint 13 olasz lelte halálát a szökőárban, 11-en Thaiföldön, ketten Srí Lankán, és mintegy százan eltűntek.

Norvégia: 13 norvég halt meg a pusztító cunami során, a sebesültek száma 20 és 40 közé tehető.

Franciaország: eddig tíz francia állampolgár haláláról tud a francia kormány, további 18 személyt eltűntként tartanak számon.

Ausztria: az osztrák külügyminisztérium bejelentése szerint legkevesebb öt osztrák állampolgár vesztette életét, az osztrák tömegtájékoztatás arról számolt be: Délkelet-Ázsiában tartózkodó több tucat osztrák turista holléte nem ismert.

Lengyelország: négy lengyel meghalt, további 43 személyről pedig nincs híre Varsónak. A szökőár sújtotta térségben mintegy 2000 lengyel tölthette vakációját.

Dánia: három dán életét vesztette, több mint kétszázan eltűntek, 11-et pedig kórházban ápolnak.

Belgium: két belga turista vesztette életét Phuket szigetén, további harminc főről nincs hír.

Hollandia: legkevesebb három holland állampolgár vesztette életét a szökőár következtében - tudatta a hágai külügyminisztérium, az eltűntek számát azonban nem közölte.

Oroszország: két orosz állampolgár vesztette életét Phuketen, és mintegy 1000 turista tartózkodhatott a térségben a katasztrófa idején, akik közül az orosz hatóságoknak százhúsz személlyel nem sikerült kapcsolatot teremtenie.

Finnország: egy finn halt meg a katasztrófa sújtotta térségben, további 200 személyről pedig nincs hír. A cunamik idején mintegy 2000 finn tartózkodott Dél-Ázsiában.

Svájc: Összesen legkevesebb kilenc svájci vesztette életét Thaiföldön, Srí Lankán, illetve Indiában - közölte az alpesi ország külügyminisztere. A térségben tartózkodó turisták közül Bernnek mintegy 1700 fővel nem sikerült egyelőre kapcsolatba lépnie, közülük sokan a külügyminisztérium feltevése szerint már hazaindultak.

Csehország: a cseh hatóságoknak 224 állampolgárról nincs információja.

Horvátország: egy horvát állampolgár meghalt, Zágráb további mintegy 20 állampolgáráról nem rendelkezik információval.

Ciprus 20 állampolgárával nem tudott még kapcsolatba lépni.

Portugália öt állampolgárát tartja számon eltűntként és tíz sebesültről tud Thaiföldön.

Spanyolország 18 polgárát ápolják kórházban.

Görögország: egy görög sérült meg könnyebben Phuketen, és mintegy 300-an tartózkodtak a szigeten.

Törökország több mint húsz állampolgárát nem tudja elérni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Világ

Több mint 700 turista halt meg Thaiföldön

Több mint 700 külföldi turista veszett oda Thaiföldön az ázsiai királyság déli részén vasárnap végigsöpört szökőárban, amelyet a nem sokkal korábban az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének közelében bekövetkezett borzalmas erejű földrengés gerjesztett.

MTI Világ

Srí Lanka visszautasította az izraeliek segítségét

Az izraeli hadsereg orvosaiból és az egészségügyi szakszolgálat katonáiból álló 150 fős küldöttség kedden kénytelen volt lemondani Srí Lanka-i segélymisszióját, miután a dél-ázsiai ország, amely egyike a szökőár-katasztrófában legsúlyosabban érintett államoknak, nem hajlandó fogadni a csoportot - közölték izraeli katonai források.

MTI Itthon

Nem mondjuk le a délkelet-ázsiai utakat

Noha egy súlyos magyar áldozata is volt a szökőárnak, eddig az utasok többsége nem mondta le a délkelet-ázsiai térségbe induló utakat, sőt voltak, akik hétfőn fizettek be a térségbeli szilveszteri utazásra.

MTI Világ

Tovább emelkedett a szökőár külföldi áldozatainak száma

Legalább tíz francia életét vesztette, tizennyolc pedig eltűnt a hét végi dél-ázsiai földrengés és szökőár következtében a francia hatóságok kedden közzétett legfrissebb veszteségmérlege szerint. Legalább száz német állampolgár sorsa ismeretlen.

Folk György (hvg.hu) Világ

A katasztrófa ellenére is buliznak Krabin

A délkelet-ázsiai földrengés és szökőár ellenére megrendezik a dél thaiföldi - a szökőár sújtotta - Krabi szigetére tervezett GreenSpirit újévi goa fesztivált.

MTI Világ

Többmilliárd dolláros károk a szökőár miatt

A vasárnapi dél-ázsiai földrengés és szökőár, amely több mint 26 ezer emberéletet követelt, sokmilliárd dolláros pusztítást végzett - mondta az ENSZ humanitárius segélyeket koordináló hivatalának (OCHA) vezetője kedden, de pontosabb becslésre nem vállalkozott. A helyi hivatalos szervek bizakodóbbak.

Elfogadja az ellenzéki előválasztás eredményét az LMP

Elfogadja az ellenzéki előválasztás eredményét az LMP

Fulladásveszély miatt hív vissza fajátékokat az Aldi

Fulladásveszély miatt hív vissza fajátékokat az Aldi

Most fejezték be a nyomozást a soroksári kocogó nő megölésével kapcsolatban

Most fejezték be a nyomozást a soroksári kocogó nő megölésével kapcsolatban

Európai Bizottság: oroszok kutyultak bele az EP-választásba

Európai Bizottság: oroszok kutyultak bele az EP-választásba

Egy év alatt 40 százalékkal nőtt a magyar építőipar

Egy év alatt 40 százalékkal nőtt a magyar építőipar

40 év után visszatért a "halálból" a bermudai nagy szárazföldi csiga

40 év után visszatért a "halálból" a bermudai nagy szárazföldi csiga