szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem jelenti fel szilveszteri merénylőjét Silvio Berlusconi olasz kormányfő, aki megbékélt keddi telefonbeszélgetése során azzal a mantovai kőművessel, aki az óév utolsó napján fotósállványával könnyebb sérülést okozott az olasz politikusnak a jobb füle tövénél.

A tettét megbánó 28 éves fiatalember levelet írt Berlusconinak bocsánatát kérve elhamarkodott tettéért, s az olasz kormányfő telefonon beszélt a börtönből kiengedett, de rendőri felügyelet alatt maradt elkövetővel, s azt ígérte, hogy nem kíván feljelentést tenni ellene.

A merénylőt kiengedő bírót a jobboldaldalról éles támadások érték annak ellenére, hogy a törvény betűi szerint járt el. Olaszországban nem jár különösebb védelem az éppen nem hivatását gyakorló, sétáló miniszterelnök ellen elkövetett vandál cselekményért, amely csak könnyebb sérülést okozott.

A keddi beszélgetés során Berlusconi elfogadta a fotósállvánnyal támadó kőműves bocsánatkérését, s megerősítette: nem tesz feljelentést ellene.

Roberto Dal Bosco Mantovából kirándult Rómába, s a Navona téren fotózgatott, amikor meglátta az olasz miniszterelnököt és kiséretét, s dühében fültövön vágta állványával.

Berlusconi most meghívta merénylőjét Rómába egy rövid beszélgetésre, s a fiatalember édesanyjával is hosszasan elbeszélgetett, megerősítve: számára ezzel az ügy le van zárva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Berlusconit újra felmentették

A milánói bíróság felmentette Silvio Berlusconi olasz kormányfőt a vesztegetés vádjai alól, az úgynevezett SME-perben pedig részben elévültnek minősítette a felrótt cselekményeket.

MTI Karrier

Sztrájkolnak a bírák és az ügyészek Itáliában

Egynapos sztrájkot tartanak szerdán az olaszországi bírák és ügyészek, tiltakozásul a Silvio Berlusconi vezette kormány tervezett igazságszolgáltatási reformja ellen, amely véleményük szerint kiszolgáltatja a végrehajtói hatalomnak a bíróságokat.

MTI Világ

Megtámadták Berlusconit

Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek könnyű sérülést okozott egy olasz fiatalember, aki pénteken Róma egyik forgalmas terén fotóállvánnyal támadta meg a kormányfőt.

Világ

Pokolgépek a Berlusconi-Blair találkozó helyszínén

Két házi készítésű pokolgépet talált szerdán a rendőrség a Szardinia szigeti Porto Rotondóban, a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök villájához közel fekvő településen, néhány órával Tony Blair brit kormányfővel folytatott megbeszélései után.