szerző:
eurohirek.hu
Tetszett a cikk?

Ragyogóan megy az üzlet a lengyel plasztikai sebészeknek. A németországi tarifáknál mintegy 70 százalékkal alacsonyabb magánklinikai árakkal egy-egy lengyel plasztikai sebész havonta akár negyven szépülni vágyó hölgyet is képes a kése alá „csábítani”.

Szczecinben egy szilikonbeültetéses mellnagyobbítás már 2 700 euróért megvásárolható, az arcfelvarrás ára 3 250 euró. Ezekkel az árakkal a német orvosok nem tudnak konkurálni.

A gyógyászati turizmus új jelenség a kibővült Európai Unióban, s mértéke azóta nőtt meg ugrásszerűen, hogy a németek az EU teljes területére kiterjesztették a szabad orvosválasztás jogát biztosított állampolgáraik számára. A döntés fellendítette a cseh sebészetek, a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó lengyelországi klinikák és a már korábban is népszerű magyar fogorvosi rendelők forgalmát.

Gondot jelent azonban, hogy a kelet-európai plasztikai sebészek többsége nem rendelkezik szakmai felelősségbiztosítással, továbbá hogy az orvosi beavatkozás jellege miatt gyakran adódhatnak komplikációk a felépülés szakaszában. A páciensek általában néhány nappal a beavatkozás után hazatérnek Németországba; a varratszedés és az utógondozás a német orvosokra marad , akik érthetően nem szívesen foglalkoznak az ilyen paciensek esetleges problémáival.

A Brit Esztétikai Sebészek Szövetsége a közelmúltban felhívást bocsátott ki, arra intve a brit pácienseket, hogy tartózkodjanak a jó üzletnek tűnő „holiday-sebészettől”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

14 másodperccel maradt le az elnöki indulásról Kanye West, de ügyvédje szerint csak késik az iPhone-ok órája

14 másodperccel maradt le az elnöki indulásról Kanye West, de ügyvédje szerint csak késik az iPhone-ok órája

Kevesebb Volánbusz jár majd Budapest és Székesfehérvár között augusztus 20. után

Kevesebb Volánbusz jár majd Budapest és Székesfehérvár között augusztus 20. után