szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb, magyar orvosokból és ápolókból álló csapatot indít pénteken este Jakartába a Baptista Szeretetszolgálat és a KARISZ Szövetség.

A Baptista Szeretetszolgálat öt, a KARISZ Szövetség tíz főt delegált, akik a jelenleg kint dolgozó orvos csoportot váltják.

A magyar egészségügyiek az indonéziai Banda Aceh-ben igen nehéz és veszélyes körülmények között végzik munkájukat. Január 6-án indult el Indonéziába a Baptista Szeretetszolgálat, a több segélyszervezetet tömörítő KARISZ Karitatív Szövetség és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet tizennégy tagjából, főleg orvosokból álló csoportja. A magyar egészségügyiek egy tonna gyógyszert, kötszert, fertőtlenítő szert, oltásokat vittek magukkal Indonéziába.

A Baptista Szeretetszolgálat szerdai közleménye szerint Magyarországon eddig tízezren fizettek be különböző összegeket a jelképes örökbefogadási programra, amelyből egy Srí Lanka-i árvaházat létesítenek, illetve rászoruló gyerekek kapnak támogatást. Az árvaház működtetéséhez és elindításához szükséges adományok fogadására a szeretetszolgálat szerdán az OTP Banknál új alszámlát nyitott, amelynek száma: 11736082-20055246.

Az árván maradt gyerekek száma meghaladja a 10 ezret az országban, a sok ezer árva egyelőre buddhista templomokban lelt ideiglenes otthonra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus váratlan szövődménye: vannak betegek, akik egyáltalán nem emlékeznek dolgokra

A koronavírus váratlan szövődménye: vannak betegek, akik egyáltalán nem emlékeznek dolgokra

A hétvégén lesz idén utoljára autómentes a pesti rakpart

A hétvégén lesz idén utoljára autómentes a pesti rakpart

Akár 20 fok is lehet ma, ha felszáll a köd

Akár 20 fok is lehet ma, ha felszáll a köd