szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újfasiszta zenekar tagjai fölött mondott többéves böntönbüntetésre szóló, egyelőre nem jogerős ítéletet kedden Szlovákiában a túrócszentmártoni (Martin) bíróság.

Az N. S. Band két tagja esetében mások szabadságjogai ellen irányuló tevékenységért, az ilyen természetű eszmék népszerűsítéséért és tiltott fegyvertartásért emelt vádat az ügyész; a vádlottak Csehországban és több alkalommal Szlovákia területén olyan dalokat adtak elő koncertjeiken, amelyeknek rasszista és nemzetiségellenes szövegei egyértelműen igazolják az ellenük felsorakoztatott vádak megalapozottságát.

A túrócszentmártoni illetőségű vádlottak egyike 38, a másik 36 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítélet érvénytelenítését és védenceik szabadlábra helyezését mindkét vádlott védője arra hivatkozva kérte, hogy azok a terhükre rótt cselekményeket nem követték el. A bíróság ennek nem tett eleget, és a vádlottak további fogva tartása mellett döntött.

Az N. S. Band tagjait tavaly nyáron, Túrócszentmártonban vette őrizetbe a rendőrség, miután fasiszta eszméket terjesztő hangfelvételeket találtak náluk. A lakásokban és egy tetoválóstúdióban tartott házkutatás során a vádlottak személyi tulajdonai között további hasonló hanghordozók kerültek elő, de más bűntárgyakat, fegyvereket, szórólapok is találtak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több százezer forint kárt okozott egy nő kamu hirdetésekkel

Több százezer forint kárt okozott egy nő kamu hirdetésekkel

Svájci nyugdíjasok perelték be kormányukat a klímaváltozás miatt

Svájci nyugdíjasok perelték be kormányukat a klímaváltozás miatt

A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?

A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?