szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magas színvonalú olimpia, kínai sajátosságokkal - így fogalmazta meg a célkitűzést Liu Csi, a 2008-as pekingi ötkarikás játékok szervezőbizottságának (BOCOG) elnöke a testület idei első ülésén.

A sportvezető az elmúlt három év előkészítő munkáját sikeresnek, eredményesnek ítélte, s az elkövetkezendő időszakra nyolc feladat megvalósítását tűzte ki célul: a létesítmények építésének meggyorsítása; az olimpia általános támogatásának erősítése; a környezetvédelem előtérbe helyezése; a sportesemények rendezésének előkészítése; a biztonság rendszerének kidolgozása; a játékok résztvevőinek messzemenő kiszolgálása, illetve ennek előkészítése; a paralimpia előkészítése; a tiszta olimpia ellenőrzésének megszervezése.

Csen Cse-li állami tanácsadó, a BOCOG alelnöke úgy vélte, hogy előtérbe kell helyezni a biztonságot, a megnyitóünnepség és a versenyek időrendjének előkészítését, a közlekedés megszervezését és nem utolsósorban az olimpiát egyre jobban népszerűsíteni kell a kínai lakosság körében, különös tekintettel a fiatalokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Bárki lehet az olimpiai dal szerzője

Nyílt nemzetközi pályázatot hirdetett meg az ötkarikás játékok hivatalos dalának megírására a 2008-as pekingi nyári olimpia szervezőbizottsága (BOCOG).

Elcsábítja a Meizu az iPhone-osokat?

Elcsábítja a Meizu az iPhone-osokat?

Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?

Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?

Felfüggesztette a bíróság a lengyel vidéki sajtó felvásárlásáról szóló döntést

Felfüggesztette a bíróság a lengyel vidéki sajtó felvásárlásáról szóló döntést