szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hírszerzési becslés szerint 150 gépkocsiba rejtett pokolgépes robbantást és 250 öngyilkos merényletet terveznek elkövetni felkelők a január 30-ra tervezett iraki nemzetgyűlési választások előtt.

A hírszezési információ a közelmúltban fogságba ejtett felkelők kihallgatásakor vált ismertté. Az őrizetbe vettek szerint a támadásokat leginkább választási központok ellen tervezik végrehajtani - közölte csütörtökön egy magas rangú iraki rendőrségi illetékes a CNN amerikai hírtelevízióval.

A közlésre reagálva egy amerikai katonai szóvivő közölte: "A választások közeledtével számítottunk az események ilyen alakulására." A figyelmeztetés egy nappal azután hangzott el, hogy négy öngyilkos merényletben Bagdadban és körzetében legkevesebb 25 iraki, illetve az elkövetők életüket vesztették. A merényletek elkövetését az al-Kaidához kötődő Abu Musza az-Zarkávi jordániai származású terroristavezér vezette hálózat vállalta.

A többnemzetiségű erőkből és az iraki biztonsági szolgálat tagjaiból álló közös koordinációs központ információi alapján az elmúlt napokban legalább három pokolgépkészítő és robbanóeszközt gyártó műhelyt fedeztek fel Bagdadban az elmúlt napokban - közölte az iraki rendőrségi illetékes. Elmondta, hogy a többnemzetiségű erők és az iraki hadsereg újabb műveleteket, razziákat indít ilyen létesítmények ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Bagdad: merénylet a legnagyobb síita párt irodája ellen

Egy halottja, két sebesültje van annak a bagdadi öngyilkos merényletnek, amelyet gépkocsiba rejtett pokolgéppel hajtottak végre kedden reggel Bagdad központjában, a legnagyobb iraki síita párt egy irodájának közelében.

MTI Világ

Összehangoltan támadtak a kamikázék

Az amerikai hadsereg bejelentése szerint eddig huszonhat halálos áldozata volt a szerdán reggel és délelőtt Bagdadban végrehajtott, vélhetően összehangolt öngyilkos merényleteknek. Délig négy gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantottak fel a kamikázék.

Szabálytalanságot gyanítanak, a GVH vizsgálatot indított Gődény videói miatt

Szabálytalanságot gyanítanak, a GVH vizsgálatot indított Gődény videói miatt

Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re

Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re

Káoszba fulladt az állami informatikusképzés felvételije

Káoszba fulladt az állami informatikusképzés felvételije