Tetszett a cikk?

Cáfolta az iszlám Dzsihád és a Hamász is vasárnap, hogy megállapodás jött volna létre köztük és Mahmúd Abbász palesztin elnök között az Izraellel kötendő tűzszünetről.

A palesztin szélsőségesek egyben jelezték, hogy hajlandóak megfontolás tárgyává tenni egy időleges fegyvernyugvást, ha Izrael előbb leállítja támadásait. "Nem tudjuk elfogadni a tűzszünetet, amíg az (izraeli) megszállók egyértelműen el nem kötelezik magukat a támadások beszüntetése mellett" - nyilatkozta Számi Abu Zuhri Hamász-szóvivő hírügynökségeknek.

A szélsőséges szervezetek és Abbász szombati találkozóján született állítólagos megállapodásról Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter számolt be korábban. Mofaz az izraeli hadsereg rádiójának nyilatkozva kijelentette, hogy a palesztin egyezség értelmében a tűzszünetért cserébe a Hamász a jövőben egyebek közt "betagozódik majd a palesztin politikai intézményekbe".

Mahmúd Abbász szombaton Gázában találkozott a Hamász képviselőivel, hogy egyéb palesztin szervezetek képviselőihez hasonlóan őket is rávegye a tűzszünetre a négy és fél éve tartó palesztin felkelés (intifáda) után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel-Kelet

A Hamász bojkottálja Arafat utódjának megválasztását

A Hamász radikális palesztin szervezet nem vesz részt az új palesztin elnöknek, az elhunyt Jasszer Arafat utódjának januárra kitűzött megválasztásában. Mahmúd Zahar, a szervezet vezetője szerint azért nem vesznek részt, mert a választást nem tartják törvényesnek.

MTI Világ

A Hamász kapcsolatban áll az EU-val?

Az Európai Unió kapcsolatban áll a Hamász palesztin szervezettel annak ellenére, hogy azt teljes egészében terroristának minősítette - jelentette ki a szervezet politikai vezetője a BBC-nek adott interjújában.

MTI Világ

Saron befagyasztott minden kapcsolatot a palesztinokkal

Ariel Saron izraeli kormányfő pénteken újabb utasításig minden kapcsolatot befagyasztott a palesztinokkal a gázai övezeti Karni határátkelőhelynél történt előző esti merénylet után, amely hat izraeli életébe került.

Háló

Webdzsihád

Nemcsak lefejezős videofelvételeket és az ellenségnek szánt üzeneteket tesznek közzé rendszeresen a világhálón egyes ismert iszlamista terrorcsoportok, de propaganda- és kiképzési anyagokat is. Ráadásul mindezt szinte kivétel nélkül amerikai szerverekre teszik fel.

MTI Világ

A Hamász elutasítja a fegyverszünetet

Elvetette vasárnap a tűzszünetet Izraellel és megismételte korábbi célját, hogy megsemmisítse a zsidó államot a Hamász szélsőséges palesztin szervezet, elutasítva egyik csoportja vezetőjének békülékenynek tűnő korábbi kijelentését.

MTI Világ

Hollandia betiltotta a Hamászt

A holland kormány intézkedéssorozatot fogadott el az Európai Unióban terrorista szervezeteknek minősített csoportok ellen - jelentette be kedden a holland igazságügy-minisztérium.

Letiltotta a francia Bitche város oldalát a Facebook, mert káromkodásnak hitte a nevét

Letiltotta a francia Bitche város oldalát a Facebook, mert káromkodásnak hitte a nevét

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

NNK: Kötelező felboncolni, aki az oltást követő egy hónapon belül meghalt

NNK: Kötelező felboncolni, aki az oltást követő egy hónapon belül meghalt