szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több száz rendőr és a különleges belügyi erők tagjai tartanak ostromgyűrűben kedd este óta a dél-oroszországi Nalcsikban egy lakóházat, amelynek egyik lakásában feltehetően a Jarmuk iszlám szélsőséges közösség három tagja tartózkodik.

Az Észak-Oszétiával szomszédos Kabard-és Balkárföld Nalcsik városának négyemeletes házából a lakosokat kimenekítették. A kérdéses lakásban három-öt fegyveres tartózkodik, és feltehetően velük van egy vagy két nő is, akikről nem tudni, hogy hozzájuk tartoznak, vagy túszul ejtették őket - közölték a rendvédelmi szervek.

A Samil Bászájev csecsen hadúrral kapcsolatban álló szélsőséges iszlám csoport körbezárt tagjaival folytatott tárgyalások a rendőrség szerint egyelőre nem vezettek eredményre.

A Jarmuk vállalta magára a kábítószer elleni rendőrség helyi hivatala ellen decemberben elkövetett támadást, melynek során a hivatal négy alkalmazottja vesztette életét. A fegyveresek elrabolták a rendőrök fegyvereit és felgyújtották az épületet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Tízmilló dolláros vérdíj Bászájevért és Maszhadovért

Példátlan, 300 millió rubeles, azaz 10 millió dolláros jutalmat ajánlott fel az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) annak, aki megbízható informácókat szolgáltat Samil Bászájev csecsen terroristavezér és Aszlan Maszhadov szeparatista vezető "semlegesítéséhez".

Világ

Nem Bászájev és Maszhadov rendelte el a beszlani terrorakciót

A terrorakció okait és körülményeit felderíteni hivatott orosz parlamenti bizottság elnöke szerint a szélsőséges csecsen hadúr és a csecsen szakadárok által megválasztott "elnök" a beszlani túszejtő terrorakciónak csak szervezője, de nem megrendelője volt.

Hét nap

HARCOK DÉL-OSZÉTIÁBAN

Csak néhány óráig tartották tiszteletben Dél-Oszétiában a grúz és az oszét erők a múlt pénteken éjfélkor életbe lépett...