szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Abu Muszab az-Zarkávi terrorista csoportja megölte Ijád Allávi iraki miniszterelnök titkárát, egy szélsőségesek által készített videofelvétel szerint, amely csütörtökön jelent meg egy iszlámista internetes oldalon.

A felvétel, amelyet a leírás szerint Abu Muszab az-Zarkávi jordániai terroristavezérnek az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezettel kapcsolatban álló csoportja tett közzé, Allávi titkára, Szálem Dzsaafar al-Kanani beszél a kamerába, mielőtt a földre fektetve, több lövéssel kivégzik őt.

"Azt ajánlom minden irakinak, különösen a fiataloknak, hogy ne működjenek együtt a megszáló ellenséggel" - mondja a felvételen a hét végi választások szervezésében részt vevő Kanani, majd agyonlövik őt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Zarkávi a síiták elleni harcra buzdít

Kíméletlen harcot ígért vasárnap az iraki választások ellen egy interneten közzétett hangfelvétel, amelyen állítólag Abu Muszab az-Zarkávi terroristavezér hangja hallható.

MTI Világ

Háromszázezer katona őrzi az iraki választásokat

Az iraki ideiglenes kormány növeli a választásokra ügyelő katonák létszámát: az újabb 2500 fő kivezénylésével összesen mintegy 300 ezer iraki és külföldi katona áll majd őrségben vasárnap.

MTI Világ

Elfogták Zarkávi egyik helyettesét

Kézre került a legveszélyesebb iraki terrorista vezér helyettese, aki a kormány hétfői bejelentése szerint a legvéresebb pokolgépes merényleteknek, így a bagdadi ENSZ-központ felrobbantásának a fő szervezője volt.

Irak

Zarkaviék lőtték agyon az iraki újoncokat

Iraki lázadók csapdába csalták és agyonlőtték az új iraki hadsereg negyvenhárom újoncát és öt, a katonákat szállító sofőrt Bagdadtól északkeletre. Harminchat holttestet szombaton, tizenkettőt pedig vasárnap reggel találtak meg az iráni határ körzetében lévő Mandali közelében egy országút mellett.