szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A volt amerikai elnököt szeretné kinevezni Kofi Annan ENSZ-főtitkár a délkelet-ázsiai szökőár utáni újjáépítés ügyében illetékes különleges megbízott posztjára - közölték kedden diplomáciai források.

Értesülések szerint a politikus - aki idősebb George Bush-sal, a jelenlegi elnök édesapjával együtt máris vezető szerepet vállalt az adománygyűjtésben az Egyesült Államokban - elfogadta a megbízást.

Fred Eckhard ENSZ-szóvivő újságírók kérdésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést, csak annyit közölt: a nap folyamán bejelentés várható "a tárgyban". A különleges megbízott feladata az lenne, hogy továbbra is ráirányítsa a világ figyelmét a katasztrófa következményeire és az újjáépítés feladatára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

NBA-játékosok felajánlása a cunami károsultjainak

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság hét csillaga, többek között Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Tracy McGrady (Houston Rockets) és Jermaine O'Neal (Indiana Pacers) is nemes felajánlást tett a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

MTI Világ

Cunami: adományozó sms-ek milliói

Világszerte sok új technológiát használnak a délkelet-ázsiai szökőár pusztítása óta a segítségnyújtáshoz, az áldozatok kereséséhez és az adományok gyűjtéséhez is.

hvg.hu Világ

Politikusok, akiket elsodort a cunami

Csomagolhat a thaiföldi magyar nagykövet, amiért a katasztrófa után nem tért vissza állomáshelyére, sőt emiatt főnökeit is felelősségre vonhatják. De nemcsak Magyarországon fáztak rá a cunamira lassan reagáló politikusok, diplomaták. Svédországban a külügyminiszter lemondását követelték, Washingtonban a kezdetben felajánlott segély összege okozott kellemetlenséget.

MTI Világ

A cunami agyonhallgatott áldozatai

Számuk több százezerre tehető, de hivatalosan sokan nem is léteznek: a Mianmarból - Burmából - érkezett olcsó vendégmunkások, akik Thaiföldön építkezéseken, halászhajókon vagy takarítóként dolgoztak az országnak szökőár pusztította délnyugati partvidékén is.