szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Leállította a Perla (Kovászna Gyöngye) elnevezésű ásványvíz palackozását a Vitarom Impex romániai vállalat, miután a laboratóriumi ellenőrzések baktériumok jelenlétét mutatták ki a borvízben.

A Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal azt követően kezdett vizsgálódni az ügyben, hogy fogyasztói panaszra az ország különböző településein már betiltották a kovásznai forrásból származó borvíz (ásványvíz) forgalmazását.

Az erdélyi Krónika szerint a háromszéki fogyasztóvédők arra a kérdésre keresték a választ: vajon a iasi és bukaresti elemzések  során az ásványvízben kimutatott baktériumok a forrásból erednek-e, vagy csak bizonyos tétel volt fertőzött. Rodica Gazdac, a megyei fogyasztóvédelmi hivatal igazgatóhelyettese a lapnak  elmondta: szigorúan ellenőrzik, hogy a pillepalackos és üveges ásványvizet valóban kivonták-e a kereskedők a forgalomból.

A Vitarom Impex palackozó közleménye szerint viszont az ásványvíz minőségét az év eleji laboratóriumi mérések szavatolják. A hírek szerint azonban időközben arra is fény derült, hogy a palackozónak nincs meg minden szükséges engedélye, sőt jogtalanul tüntette fel a címkén a "természetes ásványvíz" megnevezést is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg immunissá válhatunk a koronavírusra, csakhogy ez meglepően kevés ideig marad így

Tényleg immunissá válhatunk a koronavírusra, csakhogy ez meglepően kevés ideig marad így

332 millió forintot nyert a Ferencváros a BL-döntetlenjével

332 millió forintot nyert a Ferencváros a BL-döntetlenjével

2,6 másodperc alatt 0-ról 100-ra, ezt tudja a 710 lóerős új Porsche

2,6 másodperc alatt 0-ról 100-ra, ezt tudja a 710 lóerős új Porsche