szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Életét vesztette Zurab Zsvania grúz miniszterelnök, halálát az első jelek szerint gázszivárgás okozta - közölte a grúz állambiztonsági miniszter.

Vano Merabisvili a Rusztavi-2 televíziónak elmondta: Zsvaniát egyik barátja, Raul Juszupov grúz kerületi kormányzó-helyettes lakásán érte a halál.

A miniszterelnök szerda éjjel érkezett a lakásra, majd miután hosszú ideig nem válaszolt testőrei telefonhívására, emberei hajnali 4 órakor az ablakon keresztül behatoltak a lakásba, ahol azonban már holtan találták őt és barátját.

A 41 éves politikust a tavaly januárban tartott parlamenti választásokon aratott ellenzéki győzelem után nevezte ki kormányfőnek Mihail Szaakasvili grúz elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Bármikor kirobbanhat az orosz-grúz háború

Mihail Szaakasvili grúz államfő közelinek látja a háborút Oroszországgal. Szerinte a háborús veszély forrása, hogy Moszkva katonai segítséget nyújt a Grúziától elszakadni szándékozó Dél-Oszétiának.