szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Forma 1-ben szereplő Jordan csütörtökön megnevezte a 2005-ös szezonra szerződtetett pilótáit, így eldőlt, hogy Baumgartner Zsolt nem igazol ehhez a csapathoz. A Baumgartner Team azonban továbbra is tárgyal arról, hogy a számba vehető lehetőségek valamelyikét véglegesítse.

Erre az évre már csak két hely kiadó a Forma-1-ben: a Red Bull Racing (volt Jaguar) és a Minardi - az elmúlt esztendőben itt szerepelt a magyar versenyző - nem nevezte még meg második pilótáját. Baumgartner Zsolt az MTI megkeresésére egyelőre nem tudott konkrétumokkal szolgálni karrierje folytatásáról.
   
"Nem vagyok elkeseredve, bár természetesen szívesen dolgoztam volna együtt újra a Jordan csapattal, melynek színeiben bemutatkoztam a Forma 1-ben. A tárgyalások során több alkalommal úgy tűnt, hogy van is erre esély, de végül, több újonnan felmerülő körülmény és gazdasági részlet miatt nem sikerült egyezségre jutnunk" - nyilatkozott az első F-1-es magyar pilóta.

"Ezek után többen egyenesen kijelentették, hogy vége a Forma 1-es karrieremnek. Való igaz, hogy már csupán két versenyzői hely, továbbá tesztpilótai állások maradtak szabadon, ennek ellenére a háttérben zajló események ismeretében úgy vélem, nem dőlt még el minden. A Baumgartner Team, illetve a menedzsment ezekben a percekben is azon dolgozik, hogy kialakítsa a továbbra is fennálló lehetőségek legjobb változatát."
   
Az index.hu internetes oldal írása szerint Baumgartner Antal, Zsolt édesapja azt mondta, fia nem lesz ott idén a Forma-1-ben. Az MTI-nek ugyanakkor Baumgartner Antal úgy nyilatkozott: már nem először, félreértelmezhetően fogalmazták meg, amit mondott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!