Tetszett a cikk?

Nem indít vizsgálatot a horvát adóhivatal a főpolgármester horvátországi nyaralójának ügyében, de behívja magához Demszky Gábort - tudta meg a Reggel. Az adóhatóságok is úgy tudják, nem volt irreálisan alacsony a nyaraló vételára.

Elvis Drandic, a Demszky-villa ügyében illetékes pazini adóügyi hivatal elnöke azt mondta: már korábban is figyelemmel kísérték az ügy fejleményeit, azonban hozzátette, hogy a Nacionalban közölt adatok nem pontosak - közölte a Világgazdaság a Reggel alapján. Drandic úr szerint a szerződésben a vételárat 142 ezer kunát megközelítő összegben határozták meg. Ez jelenlegi árfolyamon számítva körülbelül 19 ezer eurónak felel meg. 

Az elnök elmondta, hogy egy újságcikk alapján nincs lehetőségük, hogy vizsgálatot indítsanak, ugyanis ez nem tekinthető bizonyítéknak. "Mindenképp beszélgetésre hívjuk a főpolgármester urat az ügyben felmerült fejlemények miatt. Ugyanakkor megkérem önöket, hogy ha bármilyen bizonyító erejű adattal szolgálhatnak az ügyben, azt faxon juttassák el a pazini adóhatósághoz" – mondta a Reggelnek az adóhatóság elnöke.

Demszky Gábor főpolgármester szerint három oldalon át cáfolja a horvát újság szinte valamennyi állítását. A lap olyan alapvető kérdésekben is tévedett, mint például, hogy milyen messze van a nyaraló a tengertől. "A cikkben a vételár is tévesen szerepel. Nem ötvenezer, hanem 19 ezer 250 euróért vásároltam a telket és a romos házat, amit később felújítottam. A horvát minisztériumok egyébként jóváhagyták az adásvételi szerződést" – mondta a főpolgármester.

A ház alapterülete – az újság állításaival szemben – 130 négyzetméter. Demszky tavaly még vett hozzá egy 90 négyzetméteres telken álló 25 négyzetméteres gazdasági épületet. A felújításra idén 11 millió forintot költ a főpolgármester. A helyreállítást engedélyezték a minisztériumok és hatóságok. Az ingatlanvásárlás adatai szerepelnek a főpolgármester interneten is olvasható vagyonnyilatkozatában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

A Fidesz már keresi Demszky ellenfelét

Megkezdődött a hivatalos főpolgármesterjelölt-állítás a Fideszben, a megfelelő embert tavaszra választják ki, de nem biztos, hogy a nevét akkor nyilvánosságra is hozzák - mondta egy tegnapi háttérbeszélgetésen Kupper András, a párt budapesti elnöke, fővárosi frakcióvezetője.

Itthon

Visszavonta lakásigényét Demszky Gábor leánya

A főpolgármester leánya, Demszky Alma-Míra közölte: nem ő, hanem tudtán kívül az édesanyja nyújtott be számára méltányossági lakáskérelmet. Hozzátette: a neve felhasználásával benyújtott kérelmet visszavonja.

Itthon

Lemondhat Demszky jobbkeze

Lemondását fontolgatja Demszky Gábor helyettese, Atkári János. A főpolgármester gyakorlatilag kivette általános helyettese kezéből az idei forrásmegosztási rendelettel kapcsolatos, a kerületekkel folytatandó tárgyalások irányítását. Atkári sorsáról Demszky Gábor is dönthet.

hvg.hu Itthon

Demszky közérzetjavító offenzívát indított

Közérzetjavító jövő évi költségvetést állít össze Demszky Gábor főpolgármester. A megtépázott népszerűségű politikus lefokozta főfiskálisát, Atkári Jánost és kezdeményezte a kerékbilincs-rendelet enyhítését. Több tízmilliárdot felemésztő intézkedésekre számíthatunk – derül ki a HVG csütörtökön utcára kerülő számából.

Itthon

Demszky sem kap fizetésemelést

Sok önkormányzattal és a parlamenti képviselőkkel ellentétben Budapesten nem emelkedhet januártól a főpolgármester és a városatyák keresete. Az emelés alapjául szolgáló köztisztviselői illetményalap ugyanis a fővárosi önkormányzat esetében már évek óta túl magas, ezért "be kell várni", míg a többi testület utoléri Budapestet.