szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyolc megölt iraki rendőr holttestét találták meg Bagdad közelében, jelentette iraki rendőrségi forrásokra hivatkozva vasárnapra virradóra a CNN amerikai hírtelevízió. Héttel közülük közvetlen közelből leadott fejlövéssel végeztek, a nyolcadikat lefejezték.

A holttesteket az iraki fővárostól nyugatra eső Abu Graib börtön közelében fedezték fel. Az áldozatok ahhoz a nagy létszámú rendőralakulathoz tartoztak, amelyet csütörtökön Bagdad közelében támadás ért, amikor a csoport Divánijából a fővárosba tartott új gépjárművekért. A lázadók az első jelentések szerint két rendőrrel végeztek, tizennégyet megsebesítettek, tizenhat rendőr pedig eltűnt. Az Anszár asz-Szunna Hadserege elnevezésű iraki terrorszervezet pénteki internetes közleményében magára vállalta a merénylet elkövetését, azt állítva, hogy a rajtaütésben huszonkilenc rendőrt megölt, és hetet foglyul ejtett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!