szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legkevesebb harmincöt halálos áldozata és több mint kétszáz sérültje van annak a tűznek, amely hétfőn ütött ki egy mecsetben Teheránban - közölte egy iráni rendőrparancsnok az állami televízióban.

Az iráni főváros központjában álló mecsetben egyes források szerint rövidzárlat okozta a tüzet. Az ISNA iráni hírügynökség szerint viszont egy robbanást lehetett hallani, ezután gyulladtak ki a mecset területén álló sátrak. 

A szerencsétlenség az arbaín síita vallási ünnep idején történt, amikor a hívők a mecsetekbe tódulnak, hogy megemlékezzenek Huszein imám VII. században bekövetkezett mártírhaláláról.
 


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Lövöldözés a teheráni brit nagykövetségnél

Lövéseket adtak le vasárnap a teheráni brit nagykövetség épületegyüttesére, de senki nem sebesült meg. Az esetet összefüggésbe hozzák azzal, hogy augusztusban Nagy-Britanniában őrizetbe vettek egy terrorakcióban való részvétellel gyanúsított iráni diplomatát.

Világ

Teherán aláírta a kiegészítő jegyzőkönyvet

Irán csütörtökön aláírta az atomfegyverek továbbterjedését megakadályozó atomsorompó-szerződés ellenőrzésekről szóló kiegészítő jegyzőkönyvét. A dokumentum lehetővé tesz váratlan ellenőrzéseket is az iráni nukleáris létesítményekben.

Világ

Amerika- és Izrael-ellenes tüntetés Teheránban

Iráni fiatalok országszerte tömegmegmozdulásokon emlékeztek meg kedden arról, hogy 24 évvel ezelőtt Khomeini ajatollahhoz hű iráni diákok elfoglalták az Egyesült Államok teheráni nagykövetségét. A fővárosban tízezer egyetemista vonult az Egyesült Államok egykori képviselete elé "Halál Amerikára és Nagy-Britanniára!", valamint "Halál a cionizmusra!" jelszavakat skandálva.

A Fidesz arra játszik, hogy az ellenzéki pártok felfalják egymást a választásig

A Fidesz arra játszik, hogy az ellenzéki pártok felfalják egymást a választásig

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Biden 100 napra maszkot rakna egész Amerikára, és leigazolta Faucit

Biden 100 napra maszkot rakna egész Amerikára, és leigazolta Faucit