szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öles hóhorogkereszt köszöntötte a Berlinbe érkező összes légiutast fél napon át.

A szvasztikát a Tegel repülőtér leszállópályájától pár kilométerre mintázta meg valaki egy befagyott tavon hóból, pontosabban hó elkotrásával. A 8 méteres horogkeresztet az egyik repülőgép pilótája jelentette a rendőrségnek, amely azonnal küldött egy járőrkocsit a tóhoz.

A partról azonban nem lehetett látni semmit, erre rendőrségi helikopterrel derítették fel a szvasztikát, majd pedig az eltüntetés feladatát megkapták a vízirendőrök. Azok előbb ellenőrizték, hogy elég vastag-e a jég a tavon, majd rámerészkedve, elkotorták a náci jelképet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Elítélték a horogkeresztes plakátok kiragasztóit

Önkényuralmi jelképek használatának vétsége miatt nem jogerősen egy év próbára bocsátásra ítélt a Kaposvári Városi Bíróság három fiatalembert, s pártfogói felügyeletet rendelt el melléjük.

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon

Piros-fehér-zöldre „festették” a Niagara-vízesést 1956 emlékére

Piros-fehér-zöldre „festették” a Niagara-vízesést 1956 emlékére

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak