szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pedofíliával vádolt Michael Jackson feltételezett kiskorú áldozatának tanúként meghallgatott öccse a védelem keresztkérdéseinek a hatására elismerte, hogy eskü alatt hazudott egy csaknem öt évvel korábbi polgári perben.

Thomas Mesereau védőügyvéd kérdéseivel többször is következetlenségen kapta a 14 éves Start, Gavin Arvizo öccsét a kaliforniai Santa Mariában zajló per keddi napján.

Gavin anyja, Janett Arvizo 2000-ben polgári pert indított a J.C. Penney áruházlánc ellen, és az őt lopással gyanúsító biztonsági őröket azzal vádolta, hogy szexuálisan molesztálták, a családot pedig megverték. A védelem szerint ez a per is mutatja, hogy a család nem először vádaskodik hamisan pénzszerzés céljából. Jackson védője rábizonyította a gyerekre, hogy a 2000 évi perben hazudott - amiből kimondatlanul is az következne, a jelenleg folyó perben sem lehet hitelt érdemlő a vallomása.

Mesereau a gyerek faggatása során egy szexmagazint helyezett elébe, amelyet állítólag Jackson mutatott meg neki és bátyjának 2003 tavaszán. A lap azonban négy hónappal később jelent meg, mint amikor utoljára jártak a popsztár Neverland nevű birtokán. Star Arviso úgy igazította ki magát, hogy nem pont azt a példányt, hanem hasonlót láttak.

A gyerek előző nap elmondta az esküdteknek, hogy két éjszaka is, amikor felment a popsztár hálószobájába, az ajtón át látta, amint Jackson nadrágjába nyúlva önkielégítést végzett, míg másik keze alvó testvére alsónadrágjában volt.

A keddi napon az ügyvéd tisztázta, hogy a hálóba vezető folyosón csengő szólal meg, ha valaki arra jár. Star Arvizo - bár előző nap nem említette - most a kérdésére elismerte, hogy a csengő a szóban forgó két éjszaka is megszólalt, de úgy vélte, hogy azt az énekes feltehetően nem hallotta.

Az ügyvéd egy hangfelvételt játszott le az esküdteknek, amelyen a gyerekek anyja az énekest úgy jellemzi, mint aki atyafigura a két gyerek számára. A ma 15 éves Gavin Arvizo, a feltételezett áldozat arról beszél a felvételen, hogy egy éjszakát testvérével Jackson ágyában töltöttek, aki ezalatt a földön aludt.

Thomas Mesereau szerint a gyerekek kutattak a házban, ahol alkoholt és szexlapokat találtak, amikor Michael Jackson nem volt velük. A gyerek előző nap azt mondta, hogy az énekes meztelen nők képeit mutogatta nekik és alkohollal itatta őket.

Jackson ellen tíz pontban emeltek vádat és több mint 21 év börtönre ítélhetik, ha az esküdtszék valamennyi vádpontban bűnösnek találja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Újabb vád Michael Jackson ellen

Ismét bajba kerülhet az amerikai popsztárt: már folyik ellene egy eljárás kiskorú szexuális zaklatásának vádjával, most pedig újabb eljárás indult ellene Louisiana államban, ahol állítólag egy 18 éves fiút revolverrel kényszerített szexuális cselekményekre.

MTI Világ

Megkezdődött Michael Jackson pere

Nem könnyű elfogulatlan, a vád és a védelem számára egyaránt elfogadható esküdtet találni egy olyan perhez, amelynek világhírű vádlottját a sajtó a pop királyának, mega- és gigasztárnak nevez, reflektorfénybe borítja és minden rezdüléséről széltében-hosszában beszámol. A Santa Maria-i tárgyalásra több mint ezer újságíró akkreditáltatta magát a világ minden tájáról.

MTI Világ

Michael Jacksont kórházba szállították

A popsztár éppen úton volt gyermekmolesztálási ügyének bírósági tárgyalására, amikor sürgősen a Marian Medical Center intenzív osztályára vitték - mondta az énekes ügyét tárgyaló bíró.

Komoly tüzet okozhatnak a kidobott akkumulátorok

Komoly tüzet okozhatnak a kidobott akkumulátorok

Nyomozni kezdett a rendőrség, miután az Átlátszó drónnal repült Mészáros birtoka fölé

Nyomozni kezdett a rendőrség, miután az Átlátszó drónnal repült Mészáros birtoka fölé

Jön az év első magyar online állásbörzéje

Jön az év első magyar online állásbörzéje