szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A görög rendőrség előállított 110 embert péntekre virradóan, miután Athén központjában anarchisták rendbontásává és a rendőrséggel való összetűzéssé fajult egy tüntetés.

Mintegy 1500 ember tiltakozó tüntetést rendezett csütörtök este "a rendőri erőszak" és "a fasiszta csoportok" ellen. Ennek végén anarchista fiatalok körülbelül 150 fős csoportja felgyújtott több utcai szemeteskukát, gépkocsit, és gyújtópalackokkal dobálta meg először két bank és egy autószalon homlokzatát - megrongálták a kiállított autókat -, majd a rohamrendőrség épületéhez vonult, követelte már korábban őrizetbe vett és az épületben tartott társaik szabadon bocsátását.

Nem sokkal később a rohamrendőröket is gyújtóbombákkal dobálták meg. A rendőrök könnygáz bevetésével oszlatták szét a randalírozó tömeget, és előállítottak közülük 110 embert. A tüntetés utáni egész incidens mintegy egy órán át tartott, de állítólag senki sem sérült meg. A tűzoltóknak sikerült gyorsan eloltaniuk a tüzeket, a rendőrségnek pedig reggelre helyreállítani a közrendet - közölték a hatóságok.

A tüntetést négy anarchista és egy emberi jogi szervezet felhívására rendezték, az elleni tiltakozásul, hogy a rendőrség május 11-én összecsapott egy műszaki iskola diákjainak egy csoportjával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktor: Nem tudjuk addig a korlátozásokat feloldani, amíg nincs tömeges oltás

Orbán Viktor: Nem tudjuk addig a korlátozásokat feloldani, amíg nincs tömeges oltás

Meghosszabbítható-e a veszélyhelyzet az Országgyűlés hozzájárulása nélkül?

Meghosszabbítható-e a veszélyhelyzet az Országgyűlés hozzájárulása nélkül?

Megvan, ki veheti meg az LG mobilgyártó részlegét

Megvan, ki veheti meg az LG mobilgyártó részlegét