szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szudáni elnöki hivatal közleményben erősítette meg hétfőn John Garang alelnök helikopter-balesetben bekövetkezett halálát.

Az állami televízióban beolvasott közlemény szerint a helikopter, amely Ugandából szállította haza az alelnököt, a rossz látási viszonyok miatt nekiütközött a Szudán déli részén húzódó Amatondzs hegyláncnak. A szerencsétlenségben az alelnök hat kísérője, valamint a helikopter héttagú személyzete vesztette életét.

A kommüniké egyúttal hangsúlyozza, Garang halála nem vet véget a szudáni békefolyamatnak, sőt erősíti az elszántságot az ország politikai erőiben, hogy végigmenjenek azon az úton, amelyet az alelnök és társai elkezdtek.

Ugyancsak megerősítette az alelnök, az egykori lázadó vezér halálát pártja, a Szudáni Népi Felszabadító Mozgalom egy névtelenséget kérő képviselője. A szervezet vezetői jelenleg Rombek dél-szudáni városban lévő főhadiszállásukon tárgyalnak és amarosan hivatalos közleményt adnak ki.

Szintén nevük elhallgatását kérő nairobi diplomaták a Szudáni Népi Felszabadító Mozgalomra hivatkozva azt közölték, hogy Szudán déli részén a helyi lakosok megtalálták Garang helikopterének roncsait, egy ugandai kormánytisztviselő pedig azt jelentette be, hogy a szerencsétlenséget senkit sem élte túl.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?

Ceglédi: Egy halott csecsemőről

Ceglédi: Egy halott csecsemőről

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre